Chec aperitiv cu ton

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2015 | 6223 vizualizari

 

Checul aperitiv este bun si potrivit oricand ...este bun cald sau rece...poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata, la pachet ....Noi am servit alaturi de cartofi prajiti :)

 

INGREDIENTE

  • 160 gr ton in ulei
  • 150 gr porumb dulce
  • 11 masline
  • 3 fasii rosii uscate in ulei
  • 1\2 ardei gras verde
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 rosie ( pentru decor)
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse de ulei si tocate marunt . 

Presaram sare dupa gust si amestecam bine ingredientele.

Separat in alt bol batem cele patru oua spuma cu putina sare si piper.

Adaugam ouale in bolul cu legume si amestecam usor . 

Punem apoi faina impreuna cu praful de copt si amestecam . 

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) . Punem compozitia si ornam cu felii de rosie. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce checul s-a rumenit frumos la suprafata. 

Cand checul este gata , il scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca putin apoi il feliem .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu branzeturi si legume